artsen

Artsen vormen een specifieke doelgroep bij MdL-Coaching.

Kenmerkend aan deze beroepsgroep is de bijzondere mix aan uitdagingen die zij het hoofd bieden: Een combinatie van zeer verantwoordelijk werk, de 24/7 situatie die de zorg nu eenmaal is èn de aanwezigheid van een hoog afbreukrisico. Artsen hebben bovendien over het algemeen een enorm arbeidsethos en de neiging zichzelf weinig centraal te stellen; de patiënt gaat altijd voor. Een "niet klagen, dan had je een ander vak moeten kiezen-cultuur" versterkt dit. 

Hierdoor ligt, ondanks de liefde voor het vak, het ontstaan van stressgerelateerde klachten, disbalans, cynisme en verlies van werkplezier op de loer.

Thematiek als professionele betrokkenheid versus distantie, balans werk-privé, balans zorg voor jezelf-zorg voor anderen, moeilijkheden in de samenwerking, grenzen stellen en hanteren van overbelastingsverschijnselen is dan ook nogal eens actueel.

Vanuit mijn achtergrond als arts ken ik het veld. Hierdoor kan snel tot de kern worden gekomen. Coaching helpt om weer "op het goede spoor" te komen, bij het voelen dat er altijd een keuze is, koers bepalen, herstellen. Werk wordt weer leuk.